COVID tájékoztatás
[Sződ Község Polgármesteri Hivatala]
Dr. Rull Csaba az I. számú háziorvosi körzet orvosa azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy az önkormányzat nyújtson segítséget a COVID elleni védőoltás adminisztrációs feladataival kapcsolatban. Dr. Bojtayné Benedek Gabriella jegyzőasszonnyal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozói az oltás minél gördülékenyebb lebonyolítása, illetve a lakosság egészségvédelme érdekében segítséget nyújt az I. számú körzet háziorvosának.
A dokumentum PDF formátumban innen tölthető le >>


A Polgármesteri Hivatal dolgozói a Doktor Úr által, a születési dátum szerint – nem a regisztráció időpontja szerint – megküldött lista alapján értesíti ki az oltásra regisztrált személyeket.

A lista nem tartalmazza az oltásra várók egészségügyi állapotát, illetve azt sem, hogy milyen vakcina javasolt részükre.

A kiértesítés során az ügyintézők kizárólag az igénybevehető vakcináról, illetve az oltás helyszínéről tájékoztatják az érintetteket.

A hivatal dolgozói egészségügyi kérdésekben nem illetékesek, erre vonatkozóan tájékoztatást nem tudnak adni. Ezt kizárólag a háziorvos, illetve a szakorvos teheti meg.

Amennyiben az oltásra regisztrált személy részére a felajánlott vakcina, illetve az időpont nem megfelelő, abban az esetben a listába rögzítésre kerül a kért vakcina, illetve a másik időpont iránti igény, amely a későbbi oltásszervezés során figyelembevételre kerül.

Ez a lista a háziorvos felé megküldésre kerül.


Kismamák védőoltása

A kismamák oltását dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztere, valamint Müller Cecília Országos Tisztifőorvos szakmai iránymutatása alapján a háziorvosok végzik.

Az ÁNTSZ tájékoztatása alapján a háziorvosok rendszeresen megkapják a Pfizer vakcinát, melyet a kismamák oltására lehet felhasználni.

Az I. számú körzet háziorvosa- dr. Rull Csaba- nem vállalta a kismamák beoltását, ezért a mai napon polgármesterként, írásban utasítottam Őt az oltásra regisztrált kismamák mielőbbi oltásának megkezdésére.

Mivel az utasítást a doktor úr kérte, bízunk benne, hogy ezek után a kismamák oltására is hajlandó lesz.

Kérem azokat az I. számú háziorvosi körzetbe tartozó kismamákat, akik regisztráltak az oltásra, az oltás beadása érdekében jelentkezzenek Szöllősy Judit védőnőnél, aki oltási igényüket továbbítja a háziorvos felé.Sződ, 2021. április 12.


Hertel László
polgármester
Kalendárium
2021. május 18.
Erik és Alexandra napja
Nincs rögzített esemény mára
2021. május
HKSZCSPSZV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

5.296.256 látogató
Kötelező tájékoztatás


A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó