Tájékoztató a COVID oltásokkal kapcsolatban
[Sző]
Tisztelt Paciensek, Oltásra várakozók!


Oltásokra „behívás” több módon történik.

1. háziorvost értesítik, hogy x típusú oltásra meghatározott időpontra, meghatározott számú jelentkezőt küldhet. Ez jellemzően a hét közepén történik meg és 1-2 nappal későbbi időre kell értesíteni a jelentkezőket. Gyakorlatilag csak telefonon lehetséges és a válasz is azonnal kell a határidő rövidsége miatt. Azt, hogy melyik héten milyen vakcina, vagy vakcinák elérhetőek előre nem tudjuk.

2. Háziorvossal ugyancsak jellemzően a hét közepén közlik, hogy valamilyen vakcinából X mennyiséget tudnak biztosítani és ezt jellemzően 4-5 nap alatt kell(ene) eloltani. Ehhez a háziorvosnak egyenként végig kell telefonálni a jelentkezetteket, majd előkészíteni a dokumentációt, beutazni Vácra, átvenni az oltóanyagot, elvégezni az oltást és az utólagos dokumentációt. Itt sem ismert előre, hogy milyen oltóanyagot kapunk.

Az, hogy a én Sződön, hány embert tudok oltani, az nem csak az esetlegesen rendelkezésre álló vakcinák számától, hanem az egyéb halaszthatatlan ügyek mennyiségétől is függ. Mindenkinek fel kell írjuk a rendszeres gyógyszereit, az acut betegeket is valamilyen formában el kell látni, illetve állapotukat követni. Ez mind rengeteg időt és energiát, odafigyelést igényel, különösen, hogy jellemzően online vagyunk kénytelenek végezni. Ezt kérem tolerálni.

3. Egyes paciensek arról számoltak be, hogy sms-ben vagy telefonon rendelték be őket oltásra. Ezekről én sem előzetesen sem utólag nem kapok információt, jellemzően úgy derül ki, hogy hívok valakit, aki közli, hogy már behívták és beoltották.

Tekintettel arra, hogy nekem továbbra is el kellene látnom minden eddigi háziorvosi tevékenységet, az oltásra szervezést az önkormányzat fogja végezni, amit ez úton is köszönök.

Kérek mindenkit, aki regisztrált az oltásra, hogy a fentiek figyelembe vételével türelmesen várakozzon, amíg nem értesítik. Az állandó telefonálással, és email küldésével csak hátráltatják a munkánkat, minden lassabban, fog haladni ezért ettől tartózkodjanak.


Dr. Rull Csaba I. körzet
Kalendárium
2021. május 18.
Erik és Alexandra napja
Nincs rögzített esemény mára
2021. május
HKSZCSPSZV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

5.296.256 látogató
Kötelező tájékoztatás


A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó