Beköszöntő
[Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde]
Véget ért a nyár, elkísértük az iskolát kezdő gyermekeinket az évnyitó ünnepségre és lélekben még mindig velük vagyunk ezekben a napokban is. Óvodánkban már az iskolai becsengetés előtt elkezdődött az új bölcsődések, óvodások beszoktatása.
Idén a bölcsődei csoport és a hat óvodai csoport közül öt teljes létszámban indul, a hatodik csoportban (kiscsopotban) egy férőhely maradt, a sződi gyermekek (beköltözők) számára. A teljes létszámunk 157 fő.

A dolgozók létszáma nem változott, minden álláshelyen szakképzett munkatárs dolgozik.

A nyár folyamán befejeződött az udvari játékok beépítése, valamint az ütéscsillapító öntött gumi burkolatok is elkészültek. A játékokat, azok beépítését és az ütéscsillapító burkolatokat az önkormányzat finanszírozta, több mint 10 millió forint értékben. Szülői-baráti felajánlásból saját fúrt kút és öntözőrendszer segítette a takarékos vízhasználatot a nyári locsolás idején.

A két hónapon át tartó munkálatok idején intézményünk folyamatosan ügyeletet tartott, melyet átlagosan a gyermekek 20%-a vett igénybe.

Az új udvari játékok használata fokozott figyelmet igényel, ezért módosítottuk házirendünkben a benntartózkodás rendjét és az udvari játékok használatának rendjét. A változásokat a Szülői Közösség vezetői elfogadták és a szülőkkel az évnyitó szülői értekezleten megismertették.

Ebben az évben nevelési fő célkitűzésünk a művészeti tevékenységek (ének, néptánc, vizuális nevelés) új, korszerű tartalommal való megtöltése, aktualizálása. Ezután is fontosnak tartjuk a hagyományos ünnepeink, nyílt napjaink megtartását, a családokkal, szakmai és civil partnereinkkel való jó együttműködést. Folytatódnak az egyéni fejlesztések, a drámapedagógiai, néptánc, testtartásjavító torna foglalkozások, és a népszerű Bozsik program. Heti egy alkalommal (szülői igény szerint) hitoktatáson vesznek részt a gyermekek. A faluház vezetőjével együttműködve ebben a nevelési évben is részt vehetnek gyermekeink mesebérleti előadásokon, zenés délelőttökön és az óvónői bábcsoport műsorain.

Minden kedves szülőnek és a gyermekeknek ezúton kívánok örömteli, sikeres nevelési évet!


Puskás Szilveszterné
intézményvezető
Kalendárium
2018. december 9.
Natália napja
2018. december
HKSZCSPSZV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
4.793.571 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó