Beköszöntő
[Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde]
Véget ért a nyár, elkísértük az iskolát kezdő gyermekeinket az évnyitó ünnepségre és lélekben még mindig velük vagyunk ezekben a napokban is. Óvodánkban már az iskolai becsengetés előtt elkezdődött az új bölcsődések, óvodások beszoktatása.
Idén a bölcsődei csoport és a hat óvodai csoport közül öt teljes létszámban indul, a hatodik csoportban (kiscsopotban) egy férőhely maradt, a sződi gyermekek (beköltözők) számára. A teljes létszámunk 157 fő.

A dolgozók létszáma nem változott, minden álláshelyen szakképzett munkatárs dolgozik.

A nyár folyamán befejeződött az udvari játékok beépítése, valamint az ütéscsillapító öntött gumi burkolatok is elkészültek. A játékokat, azok beépítését és az ütéscsillapító burkolatokat az önkormányzat finanszírozta, több mint 10 millió forint értékben. Szülői-baráti felajánlásból saját fúrt kút és öntözőrendszer segítette a takarékos vízhasználatot a nyári locsolás idején.

A két hónapon át tartó munkálatok idején intézményünk folyamatosan ügyeletet tartott, melyet átlagosan a gyermekek 20%-a vett igénybe.

Az új udvari játékok használata fokozott figyelmet igényel, ezért módosítottuk házirendünkben a benntartózkodás rendjét és az udvari játékok használatának rendjét. A változásokat a Szülői Közösség vezetői elfogadták és a szülőkkel az évnyitó szülői értekezleten megismertették.

Ebben az évben nevelési fő célkitűzésünk a művészeti tevékenységek (ének, néptánc, vizuális nevelés) új, korszerű tartalommal való megtöltése, aktualizálása. Ezután is fontosnak tartjuk a hagyományos ünnepeink, nyílt napjaink megtartását, a családokkal, szakmai és civil partnereinkkel való jó együttműködést. Folytatódnak az egyéni fejlesztések, a drámapedagógiai, néptánc, testtartásjavító torna foglalkozások, és a népszerű Bozsik program. Heti egy alkalommal (szülői igény szerint) hitoktatáson vesznek részt a gyermekek. A faluház vezetőjével együttműködve ebben a nevelési évben is részt vehetnek gyermekeink mesebérleti előadásokon, zenés délelőttökön és az óvónői bábcsoport műsorain.

Minden kedves szülőnek és a gyermekeknek ezúton kívánok örömteli, sikeres nevelési évet!


Puskás Szilveszterné
intézményvezető
Kalendárium
2019. június 19.
Gyárfás napja
Nincs rögzített esemény mára
2019. június
HKSZCSPSZV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

4.955.919 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó