Madarak és fák napja az óvodában
[Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde]
Május 10-e jeles nap nem csak Magyarországon, hanem óvodánk életében is. Ezen a napon ünnepeljük a madarak és fák napját. Célunk, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a fák és a madarak védelmének fontosságára.
Rádi László és a gyerekek
E jeles napra való felkészülésként – korosztálynak megfelelően – beszélgettünk madarakról, és a környezetünkben található fákról. Megfigyelő séták alkalmával felfedeztük a közvetlen környezetünkben található növényeket, illetve a fákon élő madarakat. Ismerkedünk a hangjukkal, életmódjukkal, tulajdonságaikkal. Télen sem feledkezünk el róluk. Az óvodánk udvarán lévő fákra kihelyezett madáretetőkbe rendszeresen madáreledelt teszünk. Egész évben figyeljük fáink fejlődését, és az évszakok során bekövetkező változásokat megbeszéljük. A témához kapcsolódó játékokkal, versekkel, mondókákkal és énekekkel színesítjük és gazdagítjuk gyermekeink tudását.

Rádi László magyaráz
Mindezeket megkoronázva - már hagyományként – meghívjuk Rádi Lászlót, aki évek óta madarak tenyésztésével foglalkozik, nagypapaként ismerősként érkezett óvodánkba. Laci bácsi idén is behozott néhány érdekes madarat, melyekről az adott korcsoport érdeklődését figyelembe véve beszélt. A nagyok számára már interaktív módon történt az előadás, melynek nagy sikere volt. A nagyobb gyermekek a témával kapcsolatosan kérdéseket fogalmaztak meg, melyekre szívesen válaszolt. Jó látni és hallani, hogy milyen sok ismerettel rendelkezik már az idősebb korosztály (5-6-7 évesek), emlékeznek az előző évben látottakra és elhangzottakra.

Köszönjük Rádi Lászlónak, hogy előadásával és madaraival ismét színesebbé varázsolta ezt a jeles napot óvodás gyermekeink számára.


Gáspárné Bedő Ildikó
óvodapedagógus
Kalendárium
2020. február 21.
Eleonóra és Norina napja
Nincs rögzített esemény mára
2020. február
HKSZCSPSZV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

5.069.514 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó