Nyílt nap a Katica csoportban
Gyermekeink optimális fejlődéséhez nagyon fontos, hogy az óvoda és a szülők alapvető értékrendje megegyezzen, de legalább közel azonos legyen. Ez csak úgy valósulhat meg, ha a gyermekeik óvodai életébe bele láthatnak a szülők, vagy őket is igyekeznek bevonni az ott dolgozó pedagógusok. A sződi óvodánkban is így gondolja ezt a vezetés és az óvónők is.

Évek óta nagy gyakorlata van a jeles ünnepeinkre készülődéskor tartott kézműveskedéseknek, amelyeket mindig örömmel várnak gyerekek és szülők egyaránt. Ősszel viszont lehetőséget kaptunk arra is, hogy az oktató-, nevelő munkába is beláthassunk. 2018. október 16-án kilenc és tizenegy óra között megnyílt a szülők előtt a Katica csoport ajtaja. Részt vehettünk foglalkozásokon és végül közös körjátékokon is. Minden szülő oldalát furdalja a kíváncsiság, hogy vajon az oviban a kortársai között hogyan viselkedik a gyermeke. Otthon, csak a saját gyermekét látva azt is nehéz eldönteni, hogy vajon csemetéje tudása, képességei, készségei a korának megfelelőek-e. Ez különösen fontos most, hiszen a csoportba járó gyermekek már az iskolába készülődnek, hamarosan részt vesznek iskola érettségi felméréseken.


Mivel a szülők többségének nincs pedagógus végzettsége az óvónők segítségképp kinyomtatva a kezünkbe adtak egy néhány pontos szempontrendszer, hogy miket érdemes megfigyelni gyermekeinken. Nagyon hasznosnak találtam ezt a megfigyeléshez nyújtott támogatást. A gyerekek természetesen nagyon örültek, hogy most családtagjaik is velük lehetnek az oviban. Volt ott anya, apa, nagyszülő, testvér, kinek épp kije tudta magát szabaddá tenni a megadott időpontban. Örömmel láttam, hogy a felkínált lehetőséggel sokan éltünk. A gyerekek nagyon ügyesek voltak. Merem állítani szülőtársaim nevében is, hogy elégedettek vagyunk az óvónők munkájával. A foglalkozások végén tartott körjátékoknak különösen örültek a gyerekek és minden hozzátartozó arcán is széles mosolyt láttam. Medárd fiam még sokáig emlegette.


A nyílt nap egy fórummal zárult. Míg a gyerekek kimentek játszani az udvarra mi, szülők kérdéseket tehettünk fel Andi néninek és Reni néninek, amelyekre készséggel válaszoltak.

Nagyon köszönöm ezt a remek lehetőséget. Igazán hasznosnak és felemelőnek találtam.

Egri Magdolna
szülő

Kalendárium
2019. augusztus 25.
Lajos és Patrícia napja
Nincs rögzített esemény mára
2019. augusztus
HKSZCSPSZV
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

4.983.520 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó