2018. április 22. | Csilla és Noémi | látogatások: 4647474 | kapcsolatban: 92 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Aktuális >> Hírek
 

Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2018. tavasz Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 
hirdetések
1% AZ ÓVODÁNAK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával az óvoda alapítványát!
CSUPAFÜL ALAPÍTVÁNY 18684728-1-13
1% AZ ISKOLÁNAK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával az általános iskola alapítványát!
SZŐD KÖZSÉG ISKOLAI OKTATÁSÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 18684072-1-13
1% A DIÁK SPORT EGYESÜLETNEK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával a diák sport egyesületet!
SZŐDI DIÁK SPORT EGYESÜLETET 18669536-1-13

Karácsonytól húsvétig
[Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde]
Új évet köszöntöttünk, pihenten, feltöltődve kezdtünk dolgozni az ünnepek után. A karácsonyi élmények elmesélését követően, már a farsangra készülődtünk. Hagyományőrző tevékenységünk során vízkereszttől (január 6) hamvazó szerdáig (február 13) farsangi időszakot tartottunk, melyet a kisze báb elégetésével zártunk. A vidám napok keretében álarcot készítettünk, a nyílt napon vendégül láttuk a szülőket, testvéreket, vidám, táncos műsorral készültünk a farsangi bál megnyitójára és a Kultúrházak Éjjel Nappal községi rendezvényre. A zenés délelőttön Heinczinger Miklós (Mika) vidám farsangi dalokkal, dudaszóval, tavaszváró dalokkal ünnepelt velünk.
A nagycsoportosok számára különösen fontos volt az év első hónapja, mert az iskolaérettségi mérések és az ezzel kapcsolatos fogadóórák is ekkor zajlottak. A hónap végére hivatalosan is eldőlt, hogy kik lesznek a szeptemberben iskolába menő gyermekeink. Örültünk, hogy az elmúlt évhez hasonlóan jók lettek a mérési eredmények és annak is örültünk, hogy a szülők a fogadóórák keretében a részletes eredményekről is érdeklődtek. A félévi szülői értekezletek során már az iskolába lépés rendjéről, aggodalmakról és lehetőségekről beszélgettünk és kölcsönösen megköszöntük az együtt töltött évek élményeit.

A félév lezárása után is bőven akadt tennivalónk. A Bozsik program az iskolai tornaterem bontása miatt most a saját tornatermünkben folytatódott. Örültünk, hogy a program szervezői óvodánkban egy remek foci délelőttöt tartottak nekünk.

Február végén a faluházban az utolsó mesebérleti előadáson vettek részt gyermekeink. Reméljük a következő nevelési évben folytatódik ez a jó szervezés.

A sok gyermekprogram között az egészségmegőrzés témahetében szakítottunk időt egy kiállítás megtekintésére és egy, prevenciós vizsgálatra is.

Ebben az évben minden gyermek számára ingyenes talpvizsgálatot biztosított az önkormányzat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben a korosztályban (különösen iskolakezdés előtt) a gyermekek vázrendszerét és lábboltozatát vizsgálják, és ha kell, korrigálják a rendellenességet.

A váci Madách Imre Művelődési Központ „Testünk” címmel interaktív kiállítást szervezett, melyre az iskolába készülő gyermekeinket vittük el. Sok élménnyel tértek vissza óvodásaink és a látottakat egész héten át komplex tevékenységek során dolgozták fel.

Húsvétig nem is maradt sok időnk. Nemzeti Ünnepünk megünneplése után már csak néhány nap maradt a tavaszvárásra és húsvéti készülődésre. Ajándék- és dekorációkészítéssel teltek ezek a napok, de a fiúk számára a kiválasztott locsolóvers megtanulása volt a legfontosabb feladat.

Amíg gyermekeink programjait szerveztük, addig sem pihenhettek a szakmai csoportok.
Február közepén egy kolléganőnk minősítésen vett részt, mely sikeresen zárult, és elmondhatjuk, már 6 kolléganőnk rendelkezik az Oktatási Minisztérium által kiadott jól megfelelt minősítéssel.

Folytatódtak a házi bemutatók, jó gyakorlat megosztások és szakmai értekezletet is tartottunk. Az óvónői bábcsoport újabb előadásra készült, hiszen húsvét alkalmából már hagyományosan tavaszi, húsvéti jelenettel szeretnénk meglepni óvodásainkat.
Harmadik éve fogadtuk szakmai gyakorlatra Volentics Rékát, az Eszterházy Károly Főiskola óvodapedagógus hallgatóját. Utolsó két heti gyakorlata után óvodánkban zajlott a jeles eredménnyel minősített záróvizsgája.

Ebben a nevelési évben szakmai életünk utolsó, tervezett erőpróbája az Oktatási Minisztérium által kiírt intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés lesz.
Év elején úgy gondoltuk, hogy a gyermekek számára oly fontos karácsonyi ünnepkört követően a téli- télvégi időszak a megpihenés, szórakozás, játék időszaka lesz, de amint láthatják az óvodai életet is sikerült tartalmasan eltölteni karácsonytól húsvétig.

Puskás Szilveszterné
intézményvezető
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi tizennégy meg öt:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 383

Következő 11 cikk >>


Értesítjük az érintetteket, hogy dr. Bonyhádi Elemér 2018. április 24. és 28. között (keddtől péntekig) szabadságon lesz, ezért dr. Rull Csaba helyettesíti a saját hivatalos rendelési idejében.

Minden kedd este 19:30-tól intenzív alakformáló edzés van nálunk Sándor Anikó deepWORK tréner vezetésével.Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 1.199.999.988 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. Az 1.330.000.000 Ft összköltségű fejlesztés tovább tökéletesíti az elmúlt évek eredményes beruházásait, új környezetbarát hulladékgyűjtési és – kezelési rendszert megvalósítva.

Az újság tavaszi számának elektronikus változata letölthető innen (PDF ~8MB), vagy az újság honlapjáról.


Február végén a nagycsoportos korú óvodásaink a Váci Művelődési Központ által rendezett Testünk című kiállításon jártak. Játékosan ismerkedhettek meg az emberi szervek működésével. A látványos eszközök segítségével és kipróbálásával rengeteg új ismeretet szereztek.


Az idei téli Bozsik fesztivál a saját óvodánk tornatermében került megrendezésre. A délelőtt folyamán három csoport Mravik Norbert irányításával gyakorolhatta a labdavezetés, kapura rúgás, cselezés rejtelmeit. Mi, akik heti rendszerességgel tartunk a gyermekeknek labdás foglalkozásokat, örültünk a lehetőségnek, hogy most kicsit külsőbb szemlélődőként figyelhettük tevékenységüket. Nagy örömünkre fegyelmezetten, szinte szájtátva figyelték Norbi bácsi minden kérését, aki türelemmel, felkészülten, jó pedagógiai érzékkel bánt velük.


Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2018-04-20 08:33:14 | impresszum