2018. március 21. | Benedek és Napsugár | látogatások: 4618200 | kapcsolatban: 104 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Aktuális >> Hírek
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. tél Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 
hirdetések
1% AZ ÓVODÁNAK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával az óvoda alapítványát!
CSUPAFÜL ALAPÍTVÁNY 18684728-1-13
1% AZ ISKOLÁNAK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával az általános iskola alapítványát!
SZŐD KÖZSÉG ISKOLAI OKTATÁSÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 18684072-1-13
1% A DIÁK SPORT EGYESÜLETNEK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával a diák sport egyesületet!
SZŐDI DIÁK SPORT EGYESÜLETET 18669536-1-13
1% A SZŐD KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNYNAK — Kérjük, támogassa adója 1 százalékával a Sződ Községért Közalapítványt!
SZŐD KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 18700327-1-13

Kopogtat a vadgesztenye... – Év eleji köszöntő és tájékoztató
[Csupafül Egységes Óvoda és Bölcsőde]
Szeretettel köszöntöm olvasóinkat az új nevelési év kezdetén. Intézményünkben nincs hivatalos tanévnyitó, hiszen egész évben nyitva tartó óvoda vagyunk, a nevelési évre vonatkozó változásokat ezért az első szülői értekezleten ismertetjük az intézményünkbe járó gyermekek szüleivel. Ezekről a változásokról kívánom tájékoztatni a kedves olvasókat is.
„Kopogtat a vadgesztenye,
Vége van a nyárnak.
Anyu mondja: Ideje, hogy
Óvodába járjak!”
D.L.


Az első, legfontosabb változás, hogy szeptember elsejétől intézményünk Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde néven működik. Ez azt jelenti, hogy 6 óvodai csoport mellett 8 fővel 1 bölcsődei csoportot is indíthattunk. Az első bölcsődei csoportba éppen nyolcan jelentkeztek, így mindannyian felvételt nyertek. A felvétel munkaviszonyhoz kötött, a szülőknek ezért munkáltatói igazolást kell hozniuk a munkába lépés időpontjáról.

Az óvodai csoportok közül a kiscsoportok maximális létszámmal indultak, a középső és nagycsoportokban van még néhány szabad férőhely a betelepülő családok gyermekei számára.

Sajnos az óvoda udvarának pályázata még mindig nem került elbírálásra, addig is bízunk abban, hogy pozitív döntés eredményeként megszépülhet, bővülhet az óvoda környezete is.

Augusztus utolsó napjaiban szomorúan vettük tudomásul a váci Nevelési Tanácsadó hírét, hogy szakember hiány miatt megszűnik az óvodákban a kijáró logopédusi státusz és csak ambuláns fejlesztésre van lehetőség. Reméljük, hogy hamarosan találunk megoldást erre a problémára is.

Ebben a nevelési évben fő célkitűzésünk a játékba épített nevelési területek korszerű gyakorlatának kidolgozása, új módszerek és eszközök kutatása.
Folytatni kívánjuk az eddigi jó gyakorlatainkat a néptánc, a mozgás és a drámapedagógia területén. Továbbra is részt veszünk a Bozsik programban, és szívesen veszünk részt a községi rendezvényeken.

A szülői értekezleten felhívtam a szülők figyelmét a közösségi oldalak felelősségteljes használatára, a fogadóórák lehetőségeire, az együttműködés fontosságára.

A példamutatásról szóló rövid történet ajánlásával kívánok minden családnak élményekben gazdag, sikeres nevelési évet.

„Egy anya elvitte Mahatma Gandhihoz kisfiát. Így könyörgött: Kérlek, Mahatma, mondd meg a fiamnak, hogy ne egyen cukrot! Gandhi egy pillanatra megállt, aztán azt mondta: Két hét múlva hozd vissza a fiadat! A meglepett asszony megköszönte a dolgot és azt mondta, hogy így is fog tenni. Két héttel később az asszony visszatért a fiával. Gandhi a gyerek szemébe nézett és azt mondta: Ne egyél cukrot!
Hálásan, de meghökkenve kérdezte meg a nő: Miért mondtad azt, hogy két hét múlva hozzam vissza? Akkor is megmondhattad volna neki ugyanezt. Gandhi azt válaszolta: Két héttel ezelőtt még én is ettem cukrot.”


Puskás Szilveszterné
intézményvezető
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi tizenhétből öt:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 374

Következő 11 cikk >>


Sződ Község Önkormányzat Polgármestere, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45.§-ban biztosított jogkörömnél fogva Sződ Község Önkormányzat Képviselő-testületének ülését összehívom 2018. március 22. napján (csütörtök) 18.30 órára.

Legyen elővigyázatos és gondolja végig, hogy mit posztol közösségi oldalakon! Betörők is láthatják...

A tájékoztató letöltése PDF formátumban >>


A beiratkozásra 2018. április 12-én, csütörtökön, valamint 2018. április 13-án, pénteken, 8.00 és 19.00 óra között kerül sor.

A tájékoztató letöltése PDF formátumban >>


Forduljon az Pest megyei ügyfélszolgálatához, ha neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása,faji hovatartozása, vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

A Sződi Hunyadi János Általános Iskola pályázatot hirdet takarítói munkakör betöltésére teljes munkaidőben, közalkalmazotti jogviszonnyal.


Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2018-03-17 10:36:17 | impresszum