Kopogtat a vadgesztenye... – Év eleji köszöntő és tájékoztató
[Csupafül Egységes Óvoda és Bölcsőde]
Szeretettel köszöntöm olvasóinkat az új nevelési év kezdetén. Intézményünkben nincs hivatalos tanévnyitó, hiszen egész évben nyitva tartó óvoda vagyunk, a nevelési évre vonatkozó változásokat ezért az első szülői értekezleten ismertetjük az intézményünkbe járó gyermekek szüleivel. Ezekről a változásokról kívánom tájékoztatni a kedves olvasókat is.
„Kopogtat a vadgesztenye,
Vége van a nyárnak.
Anyu mondja: Ideje, hogy
Óvodába járjak!”
D.L.


Az első, legfontosabb változás, hogy szeptember elsejétől intézményünk Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde néven működik. Ez azt jelenti, hogy 6 óvodai csoport mellett 8 fővel 1 bölcsődei csoportot is indíthattunk. Az első bölcsődei csoportba éppen nyolcan jelentkeztek, így mindannyian felvételt nyertek. A felvétel munkaviszonyhoz kötött, a szülőknek ezért munkáltatói igazolást kell hozniuk a munkába lépés időpontjáról.

Az óvodai csoportok közül a kiscsoportok maximális létszámmal indultak, a középső és nagycsoportokban van még néhány szabad férőhely a betelepülő családok gyermekei számára.

Sajnos az óvoda udvarának pályázata még mindig nem került elbírálásra, addig is bízunk abban, hogy pozitív döntés eredményeként megszépülhet, bővülhet az óvoda környezete is.

Augusztus utolsó napjaiban szomorúan vettük tudomásul a váci Nevelési Tanácsadó hírét, hogy szakember hiány miatt megszűnik az óvodákban a kijáró logopédusi státusz és csak ambuláns fejlesztésre van lehetőség. Reméljük, hogy hamarosan találunk megoldást erre a problémára is.

Ebben a nevelési évben fő célkitűzésünk a játékba épített nevelési területek korszerű gyakorlatának kidolgozása, új módszerek és eszközök kutatása.
Folytatni kívánjuk az eddigi jó gyakorlatainkat a néptánc, a mozgás és a drámapedagógia területén. Továbbra is részt veszünk a Bozsik programban, és szívesen veszünk részt a községi rendezvényeken.

A szülői értekezleten felhívtam a szülők figyelmét a közösségi oldalak felelősségteljes használatára, a fogadóórák lehetőségeire, az együttműködés fontosságára.

A példamutatásról szóló rövid történet ajánlásával kívánok minden családnak élményekben gazdag, sikeres nevelési évet.

„Egy anya elvitte Mahatma Gandhihoz kisfiát. Így könyörgött: Kérlek, Mahatma, mondd meg a fiamnak, hogy ne egyen cukrot! Gandhi egy pillanatra megállt, aztán azt mondta: Két hét múlva hozd vissza a fiadat! A meglepett asszony megköszönte a dolgot és azt mondta, hogy így is fog tenni. Két héttel később az asszony visszatért a fiával. Gandhi a gyerek szemébe nézett és azt mondta: Ne egyél cukrot!
Hálásan, de meghökkenve kérdezte meg a nő: Miért mondtad azt, hogy két hét múlva hozzam vissza? Akkor is megmondhattad volna neki ugyanezt. Gandhi azt válaszolta: Két héttel ezelőtt még én is ettem cukrot.”


Puskás Szilveszterné
intézményvezető
Kalendárium
2018. július 18.
2018. július
HKSZCSPSZV
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
4.701.581 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó