2017. október 19. | Nándor | látogatások: 4544132 | kapcsolatban: 86 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Aktuális >> Hírek
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. ősz Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Kopogtat a vadgesztenye... – Év eleji köszöntő és tájékoztató
[Csupafül Egységes Óvoda és Bölcsőde]
Szeretettel köszöntöm olvasóinkat az új nevelési év kezdetén. Intézményünkben nincs hivatalos tanévnyitó, hiszen egész évben nyitva tartó óvoda vagyunk, a nevelési évre vonatkozó változásokat ezért az első szülői értekezleten ismertetjük az intézményünkbe járó gyermekek szüleivel. Ezekről a változásokról kívánom tájékoztatni a kedves olvasókat is.
„Kopogtat a vadgesztenye,
Vége van a nyárnak.
Anyu mondja: Ideje, hogy
Óvodába járjak!”
D.L.


Az első, legfontosabb változás, hogy szeptember elsejétől intézményünk Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde néven működik. Ez azt jelenti, hogy 6 óvodai csoport mellett 8 fővel 1 bölcsődei csoportot is indíthattunk. Az első bölcsődei csoportba éppen nyolcan jelentkeztek, így mindannyian felvételt nyertek. A felvétel munkaviszonyhoz kötött, a szülőknek ezért munkáltatói igazolást kell hozniuk a munkába lépés időpontjáról.

Az óvodai csoportok közül a kiscsoportok maximális létszámmal indultak, a középső és nagycsoportokban van még néhány szabad férőhely a betelepülő családok gyermekei számára.

Sajnos az óvoda udvarának pályázata még mindig nem került elbírálásra, addig is bízunk abban, hogy pozitív döntés eredményeként megszépülhet, bővülhet az óvoda környezete is.

Augusztus utolsó napjaiban szomorúan vettük tudomásul a váci Nevelési Tanácsadó hírét, hogy szakember hiány miatt megszűnik az óvodákban a kijáró logopédusi státusz és csak ambuláns fejlesztésre van lehetőség. Reméljük, hogy hamarosan találunk megoldást erre a problémára is.

Ebben a nevelési évben fő célkitűzésünk a játékba épített nevelési területek korszerű gyakorlatának kidolgozása, új módszerek és eszközök kutatása.
Folytatni kívánjuk az eddigi jó gyakorlatainkat a néptánc, a mozgás és a drámapedagógia területén. Továbbra is részt veszünk a Bozsik programban, és szívesen veszünk részt a községi rendezvényeken.

A szülői értekezleten felhívtam a szülők figyelmét a közösségi oldalak felelősségteljes használatára, a fogadóórák lehetőségeire, az együttműködés fontosságára.

A példamutatásról szóló rövid történet ajánlásával kívánok minden családnak élményekben gazdag, sikeres nevelési évet.

„Egy anya elvitte Mahatma Gandhihoz kisfiát. Így könyörgött: Kérlek, Mahatma, mondd meg a fiamnak, hogy ne egyen cukrot! Gandhi egy pillanatra megállt, aztán azt mondta: Két hét múlva hozd vissza a fiadat! A meglepett asszony megköszönte a dolgot és azt mondta, hogy így is fog tenni. Két héttel később az asszony visszatért a fiával. Gandhi a gyerek szemébe nézett és azt mondta: Ne egyél cukrot!
Hálásan, de meghökkenve kérdezte meg a nő: Miért mondtad azt, hogy két hét múlva hozzam vissza? Akkor is megmondhattad volna neki ugyanezt. Gandhi azt válaszolta: Két héttel ezelőtt még én is ettem cukrot.”


Puskás Szilveszterné
intézményvezető
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi tizenhatból kettő:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 344

Következő 11 cikk >>

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy dr. Bényi Béla szülész-nőgyógyász szakorvos rákszűrő szakrendelést tart községünkben.

Sződ Község Önkormányzat Polgármestere, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45.§-ban biztosított jogkörömnél fogva Sződ Község Önkormányzat Képviselő-testületének ülését összehívom 2017. október 26. napján (csütörtök) 18.00 órára.

Az október 20-án, 18 órakor kezdődő ünnepi előadáson közreműködnek: a Sződi Óvoda Bokréta tánccsoportja, a Sződi Karitász csoport és Madarász János, a Szadai Színházikó színjátszó csoport, a Sződi Szabadtáncegyüttes és Fazekas László ütőhangszeres művész.

Az újság őszi számának elektronikus változata letölthető innen (PDF ~7MB), vagy az újság honlapjáról.


A Sződi Könyvtár vendége volt Vadadi Adrienn, írónő. Játszótársként hívtuk a Sződi Óvoda Méhecske csoportját. Remekül szórakoztunk, köszönjük a Pest Megyei Könyvtárnak a felajánlott irodalmi játszóházat!Nagy örömünkre az idei évben is tudunk csatlakozni az OTP Bozsik programhoz, mely már 5.éve működik intézményünkben. Felhívásunkra 55 gyermek szülei kérték a programban való részvételt, így segítik gyermekük mozgásának fejlődését /ügyesség, koordináció, erőnlét, állóképesség…/. Az idén különböző speciális mozgásfejlesztő eszközök (pl.: egyensúlyozó korong, koordinációs karika, célzó ponyva…) színesítik foglakozásainkat, melyeket a Bozsik program biztosít minden évben számunkra.

Még javában tartott a nyári vakáció, mikor Tarkó Miklós a sződi futball csapat elnöke egy tervvel keresett meg. Csapattársaival elhatározták, hogy az idei falunapon a művészválogatottal jótékonysági mérkőzést játszanak. Minden szervezési feladatot magára vállalt, nekem csak annyi volt a feladatom, hogy kitaláljam, hogy mire fordítjuk a felajánlott összeget.

Nagyon vártuk a bölcsi kezdését, tele voltunk igalommal… A gyerekek nagyon könnyen beszoktak a bölcsibe.
Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2017-10-18 19:37:55 | impresszum