2018. január 17. | Antal és Antónia | látogatások: 4581727 | kapcsolatban: 88 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Intézmények >> Sződi Csupafül Óvoda és Mini Bölcsőde
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. tél Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Anyák napi ünnepség a sződi Csupafül Óvoda és Bölcsőde Cica csoportjában
Egy április végi napra kaptuk a kedves meghívót a Cica csoport Anyák napi ünnepségére.Aznap délután nagy izgalommal mentem az óvodába, mivel ez volt életünk első ovis Anyák napi ünnepsége. Útközben azon gondolkodtam, hogy az én „még 3 éves sincs” kislányom, vajon izgul-e, tudja-e, hogy a többi kis társával együtt mekkora örömöt és büszkeséget fognak szerezni szüleiknek, nagyszüleiknek.


Izgatottságom hamar alábbhagyott, mikor beléptem a gyönyörűen feldíszített tornaterembe és az édes orgona illat megcsapta az orromat. Elsők között érkeztem, megkerestem a kislányom óvodai jelével díszített kis székemet, és vártam a kicsik és nevelőik műsorának kezdetét. Lassan a többi anyuka, nagyszülő és a kísérő családtagok is elfoglalták helyüket és felcsendült a kicsik bevonuló zenéje. Mindenki az ajtó felé fordult és tekintetével a saját csemetéjét kereste. Ők kicsit megszeppenve, félénken, de magabiztosan lépkedtek egymás és az Óvónénik kezét fogva a közönség elé. Félkörben, mindenki a saját anyukájával szemben állt. Amikor nyugtázták édesanyjuk jelenlétét akadt, aki picit megingott, menjen-e vagy maradjon a sorban. Végül az Óvónénik megadták a jelet és elkezdődött a műsor.

Nehéz volt könnyek nélkül végig nézni, ahogy verselgettek, közösen énekelgettek. A műsor második felében a gyerekek gyorsan odaszaladtak anyukájukhoz, ölükbe huppantak, és egy hatalmas ölelés után következett az anya-gyermek közös mondókázás, persze az Óvónénik aktív segítségével.
Az ünnepség zárásaként megkaptuk a kicsiktől a kézzel készített szép ajándékokat és cserepes virágokat. Óriási élmény volt, nagyon büszke vagyok a kislányomra és összes kis ovis társára!
Hála és hatalmas köszönet Zsófi néninek, Timi néninek és Klári néninek, hogy ilyen szép és megható anyák napi ünnepségre készítették fel gyermekeinket!


Kozelka Jakab Orsolya
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi hét meg tizenegy:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 115

Következő 11 cikk >>Ebben az évben is meghívást kapott óvodánk két csoportja a budapesti ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központja által megrendezésre kerülő Mikulás napi mini KRESZ versenyre, zenés műsorra.Idén is elérkezett a gyermekek körében a legjobban várt időszak, az adventi készülődés időszaka.
Az ünnepi készülődés elérkezett óvodákba is. Az óvoda hagyományához híven, az óvónők idén is meghívták a szülőket adventi készülődés keretein belül egy nyílt délutánra.Bakosné Sólyom Júlia kolléganőnk kisgyermekének születése után hosszabb ideig távol lesz tőlünk, ezért Kelemen Renáta óvodapedagógus kolléganőnk vállalta a helyettesítését. Reni óvó néni ebben a nevelési évben a pillangó csoportban kezdte meg munkáját.


Egészséghetünk során a helyes fogápolásról Horváth Marika fogászati asszisztens interaktív előadásán vettünk részt. Élményekben gazdag délelőtt lehetőséget adott a fogápolás gyakorlati alkalmazásának elmélyítésére is. Köszönjük szépen a szakmai segítséget!


November 7-én került megrendezésre a Bozsik Intézményi Program keretein belül az idei első őszi Grassroots fesztivál.
A katica és méhecske csoport hagyományunkhoz híven idén is szeretettel köszöntötte az intézmény nyugdíjas dolgozóit. A gyermekek köszöntője után jó volt újra együtt beszélgetni volt munkatársainkkal.Szeretettel köszöntöm olvasóinkat az új nevelési év kezdetén. Intézményünkben nincs hivatalos tanévnyitó, hiszen egész évben nyitva tartó óvoda vagyunk, a nevelési évre vonatkozó változásokat ezért az első szülői értekezleten ismertetjük az intézményünkbe járó gyermekek szüleivel. Ezekről a változásokról kívánom tájékoztatni a kedves olvasókat is.

Nagy örömünkre az idei évben is tudunk csatlakozni az OTP Bozsik programhoz, mely már 5.éve működik intézményünkben. Felhívásunkra 55 gyermek szülei kérték a programban való részvételt, így segítik gyermekük mozgásának fejlődését /ügyesség, koordináció, erőnlét, állóképesség…/. Az idén különböző speciális mozgásfejlesztő eszközök (pl.: egyensúlyozó korong, koordinációs karika, célzó ponyva…) színesítik foglakozásainkat, melyeket a Bozsik program biztosít minden évben számunkra.

Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2018-01-16 20:00:06 | impresszum