2017. szeptember 22. | Móric | látogatások: 4523759 | kapcsolatban: 123 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Önkormányzat >> Képviselő-testület
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. nyár Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Anyák napi ünnepség a sződi Csupafül Óvoda és Bölcsőde Cica csoportjában
Egy április végi napra kaptuk a kedves meghívót a Cica csoport Anyák napi ünnepségére.Aznap délután nagy izgalommal mentem az óvodába, mivel ez volt életünk első ovis Anyák napi ünnepsége. Útközben azon gondolkodtam, hogy az én „még 3 éves sincs” kislányom, vajon izgul-e, tudja-e, hogy a többi kis társával együtt mekkora örömöt és büszkeséget fognak szerezni szüleiknek, nagyszüleiknek.


Izgatottságom hamar alábbhagyott, mikor beléptem a gyönyörűen feldíszített tornaterembe és az édes orgona illat megcsapta az orromat. Elsők között érkeztem, megkerestem a kislányom óvodai jelével díszített kis székemet, és vártam a kicsik és nevelőik műsorának kezdetét. Lassan a többi anyuka, nagyszülő és a kísérő családtagok is elfoglalták helyüket és felcsendült a kicsik bevonuló zenéje. Mindenki az ajtó felé fordult és tekintetével a saját csemetéjét kereste. Ők kicsit megszeppenve, félénken, de magabiztosan lépkedtek egymás és az Óvónénik kezét fogva a közönség elé. Félkörben, mindenki a saját anyukájával szemben állt. Amikor nyugtázták édesanyjuk jelenlétét akadt, aki picit megingott, menjen-e vagy maradjon a sorban. Végül az Óvónénik megadták a jelet és elkezdődött a műsor.

Nehéz volt könnyek nélkül végig nézni, ahogy verselgettek, közösen énekelgettek. A műsor második felében a gyerekek gyorsan odaszaladtak anyukájukhoz, ölükbe huppantak, és egy hatalmas ölelés után következett az anya-gyermek közös mondókázás, persze az Óvónénik aktív segítségével.
Az ünnepség zárásaként megkaptuk a kicsiktől a kézzel készített szép ajándékokat és cserepes virágokat. Óriási élmény volt, nagyon büszke vagyok a kislányomra és összes kis ovis társára!
Hála és hatalmas köszönet Zsófi néninek, Timi néninek és Klári néninek, hogy ilyen szép és megható anyák napi ünnepségre készítették fel gyermekeinket!


Kozelka Jakab Orsolya
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi hétből öt:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 335

Következő 11 cikk >>


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Sződi Hunyadi János Általános Iskola
területén Sződ Község Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös
beruházásával megvalósult új műfüves futballpálya 2017. szeptember 1-től
megnyitja kapuit.


A szűrővizsgálat 2017. szeptember 15. és 29. között ingyenesen elérhető.


A lomtalanítás időpontja: 2017. szeptember 23., szombat, 8 és 14 óra között.

A Reményi Csomagolástechnika Kft sződi légpárnás fólia gyártó üzemébe munkatársakat keres.


58/2017.(VII.10.) számú határozatával a Szociális és Egészségügyi Bizottság az eseti támogatás (gyermekneveléssel kapcsolatos kiadások) terhére, azoknak az állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, életvitelszerűen Sződ községben lakó gyermekek számára, akik a Sződi Hunyadi János Általános Iskola tanulói, 10.000 forintos települési támogatást állapított meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében meghirdetett „Biztonságos Óvoda” pályázati felhívásra intézményünk 2016- ban benyújtotta pályázatát. A pályázat tárgyát képező mintaprogramon való részvétel, megyénként és Budapesten jelentkező első 10 óvodában valósult meg, melyek közül egyik a mi óvodánk, a Csupafül Egységes Óvoda Bölcsőde lett.

Május 26-án pénteken nagy volt a sürgés forgás a Sződi Csupafül oviban. Óvónők, dajkák lázasan készülődtek a pillangó csoportos gyerekek évzáró ünnepségére.
Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2017-09-15 14:12:42 | impresszum