2018. április 22. | Csilla és Noémi | látogatások: 4647473 | kapcsolatban: 92 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Községünk >> Beköszöntő
 

Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2018. tavasz Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Isten hozta Önt
Sződ hivatalos honlapján!

 

Ön most egy szokásaihoz, néphagyományaihoz ragaszkodó, 750 éves település honlapját olvassa.

Sződ község Pest megye egyik legrégebbi települése. Valaha a környék legnagyobb közigazgatási területével rendelkező településünk területe az idők folyamán rajta kialakult puszták (Göd, Sződliget, Csörög és rövidesen Nevelek) benépesülésével és kiválásával jelentősen lecsökkent. Sződ közigazgatási területe jelenleg 1578 ha. (1759 nm), lakossága 3172 fő.

Településünkről elmondhatjuk, hogy az utóbbi időben jelentős fejlődésen ment keresztül. A 2/A főút mellett lévő területeinken gazdasági kereskedelmi övezeteket jelöltünk ki, mely területeken már megkezdődött a vállalkozók betelepülése. Csörög 2002-ben történő kiválásával községünk létszáma jelentősen lecsökkent. Mivel jelenlegi intézményeink kapacitása nagyobb létszám ellátását is biztosítani tudja, intézményeink teherbíró képességeinek figyelembevételével a lakosság létszámának növelése érdekében új lakóövezeteket jelöltünk ki. Sződ község útjainak 97%-a szilárd burkolatú, a közművek teljes mértékben kiépültek. Az elektromos-hálózatra a község lakóinak 100%-a, az ivóvíz-hálózatra 98%-a, a gáz-hálózatra 98%-a, a szennyvízcsatorna-hálózatra 97%-a rácsatlakozott.

Amennyiben rákattint a Sződ község honlapján található információkra, betekintést nyerhet településünk történetébe és életébe. Ha felkeltettük érdeklődését dinamikusan fejlődő falunk iránt, látogasson el hozzánk, települjön le, érezze jól magát közöttünk!

 

Hertel László polgármester

   
         
    módosítva: 2018-04-20 08:33:14 | impresszum