Háziorvosi tájékoztató a rendkívüli helyzettel kapcsolatban (állapot: március 25.)
[Sződ Község Polgármesteri Hivatala]
A kormány által meghirdetett, koronavírus okán bevezetett vészhelyzettel kapcsolatban ideiglenes orvosi rendelési szabályzatot vezetünk be. Az országos helyzet változása függvényében a szabályzat változhat, amennyiben változik úgy azt ugyanitt az önkormányzat weboldalán közzétesszük, illetve a rendelő kapuján kifüggesztjük.
Tájékoztató Sződ I. körzet (dr. Rull Csaba) paciensei részére.


A rendelő telefonszáma:

(06) 70-420 99 78


E-mail:

rull@gmail.hu


Kedves Pacienseink!


Az időközben felmerülő kérdések problémák megoldásain folyamatosan dolgozunk, erről értesítjük önöket. Tehát:


Gyógyászati segédeszközök kiváltása

A gyógyászati segédeszközöket (vércukor mérőbe tesztcsík, tű, inkontinencia betétek, katéter stb.) nem lehet E receptre írni, vagyis ezek továbbra is papír alapon működnek.

A sződi Kamilla patika vezetésével abban állapodtunk meg, hogy aki jelzi, hogy szükséges az újabb felírás annak a felírt receptjeit leadom a gyógyszertárba önöknek oda kell menni, érte. Az insulint használó cukorbetegek részére insulin felírásakor automatikusan fel fogom írni, amennyiben írható. A gyógyszertár viszont nem fogja megrendelni, csak ha önök jelzik, hogy kérik a terméket. Tehát jelezzék a gyógyszertárban, hogy ki szeretnék váltani a receptet!!

A mai napon az első recepteket már eljuttattuk a gyógyszertárba.


TELEFONOS IDŐSZAK

A veszélyhelyzet fennállta alatt, vagyis amíg a rendelőt normál munkarendben nem nyithatjuk meg arra kérek mindenkit, hogy nem sürgős telefonos konzultáció céljából munkanapokon 8.30 és 10.30 között jelentkezzenek.

Mindemellett kérem, hogy az Emailt részesítsék előnyben. Ott válaszolok a kérdésekre, a tanácsaimat bármikor visszanézhetik, nem felejtik el, továbbá receptírás esetén visszaírok, ha mehetnek a gyógyszerért a patikába.

Az emai cím: rull@gmail.hu

Az emailes kommunikáció jól működik, eddig legkésőbb másnap mindenkinek válaszolni tudtam.

Itt ismétlem korábbi tájékoztatómat

Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben a rendszeresen szedett, orvos által rendelt gyógyszerei fogyóban vannak, a fenti e-mail címen jelezze a következőképpen:
a tárgy rovatba írja be, hogy „sződ recept” –- erre azért van szükség, hogy a reklám emailek tengeréből ki tudjam bogarászni őket.

A szöveges részbe, vagyis a levélbe a paciens teljes nevét és vagy a születési év, hó, napot, vagy a TAJ számot, hogy a pacienst beazonosíthassuk. Tovább a fogyóban lévő gyógyszer nevét.

Tehát: Stüpeki István 1956.11.21 Antivakarin tabletta, Brunyal tabletta.

Nyomatékosan felhívom mindenki figyelmét, hogy csak a paciens számítógépes kartonján nyilvántartott, krónikus betegség kezelésére orvos által rendelt gyógyszert lehet az ott szereplő kiszerelésben és dózisban így felíratni.

Egyéb receptköteles készítményeket csak távkonzultációt követően lesz lehetőség rendelni.

Fontos információ, hogy a láz és fájdalomcsillapítók közül recept nélkül kaphatók:
Algopyrin, Cataflam dolo, Voltaren dolo, paracetamol és ibuprofen tartalmú készítmények, vagy a gyomorsav csökkentő „gyomorvédő” Quamatel mini, így ezekért nem kell orvoshoz menni. Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, hogy figyelmesen tanulmányozza a gyógyszer alkalmazási előírását és szedése során annak megfelelően járjon el.

Lehetőség van kérdések feltevésére is. Ebben az esetben a tárgy rovatba azt írják, hogy „sződ kérdés” , a szöveges részbe pedig a kérdező teljes nevét, születési idejét, vagy TAJ számát majd a kérdést.

Az emberi erőforrás rendkívüli szűkössége miatt mindenkit nyomatékosan kérek, hogy a kérdéseiket, ne provokatív céllal tegyék fel és a kérdező adatai szerepeljenek.
Névtelen, vagy nyilvánvalóan provokatív kérdésekre nem áll módunkban válaszolni, és az attól a feladótól érkező minden további levelet olvasatlanul törölni fogjuk.
A harmadik lehetőség a távkonzultáció. Ebben az esetben a tárgy rovatba azt írják:
„sződ távkonzultáció” Ugyancsak a kérő adatainak pontos megadása mellett írják le panaszaikat.

A kapacitások függvényében fogjuk felírni a gyógyszereket, illetve válaszolni a kérdésekre. Amennyiben fontos közérdekű kérdést kapok a válasszal együtt az önkormányzat honlapján közzétesszük.

A receptek felírásáról külön értesítést nem küldünk, csak abban az esetben ha a kért gyógyszer nem felírható.

A gyógyszerigényt semmiképpen ne hagyják az utolsó pillanatra, mert nem biztos, hogy azonnal fel tudjuk írni.


Fontos figyelmeztetés!!

Amennyiben Ön emailen, vagy esetleg később más internet alapú csatornán keresztül keres meg bennünket, úgy az adatvédelmet , így az Önök személyes adatainak védelmét, beleértve a betegséggel kapcsolatos adatokat is garantálni nem tudjuk. Az adatok esetleges illetéktelen kezekbe kerüléséért felelősséget vállalni nem tudunk.

Ezen csatornán csak ennek tudomásul vétele mellett keressen bennünket.


Dr. Rull Csaba
Kalendárium
2021. április 10.
Zsolt napja
Nincs rögzített esemény mára
2021. április
HKSZCSPSZV
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

5.275.039 látogató
Kötelező tájékoztatás


A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó