Háziorvosi tájékoztató a rendkívüli helyzettel kapcsolatban (állapot: március 18.)
[Sződ Község Polgármesteri Hivatala]
A kormány által meghirdetett, koronavírus okán bevezetett vészhelyzettel kapcsolatban ideiglenes orvosi rendelési szabályzatot vezetünk be. Az országos helyzet változása függvényében a szabályzat változhat, amennyiben változik úgy azt ugyanitt az önkormányzat weboldalán közzétesszük, illetve a rendelő kapuján kifüggesztjük.
Tájékoztató Sződ I. körzet (dr. Rull Csaba) paciensei részére.


A rendelő telefonszáma:

(06) 70-420 99 78


E-mail:

rull@gmail.hu


Kedves Pacienseink!

Néhány friss információ, az elkövetkezendő napokkal illetve a mai tapasztalatokkal kapcsolatban.

Kérem, hogy figyeljék az önkormányzat honlapját, ott közzéteszik az én tájékoztatásaimat.
A fent látható Email címre többen küldtek üzenetet amiket megkaptam, az ügyek intézése folyamatban van. Kérek mindenkit, hogy az előző, március 17.-i tájékoztatóban foglaltak szerint keressenek Emailen.

Volt olyan, aki a válaszomra még visszaküldött egy köszönetet is. Nekem rendkívül jól esik, ha nem csak reklamációkat, hanem köszönetet is kapunk, mégis arra kell kérjek mindenkit, hogy ettől tekintsenek el. Gyakorlatilag percekért, sőt másodpercekért küzdünk, és minden „feleslegesen” megnyitott levél csökkenti a szükséges ellátásra fordítható időt. Ha túl leszünk a nehezén majd bepótoljuk.

A mai napon felmerült néhány technikai kérdés.

Azok a betegeknek, akik kábító fájdalomcsillapítót kapnak, ezeket a szereket E-recept formában nem lehet felírni, csak papír alapon. Őket, illetve hozzátartozóikat arra kérem, hogy a gyógyszer kiváltás dátumát írják fel maguknak, legcélszerűbb talán a dobozra, és egy héttel az utolsó tapasz felragasztása előtt egy emlékeztető Emailt küldjenek nekem, és ebben jelezzék a kiváltás dátumát is. Aztán amikor aktuálissá válik a felírás akkor még egyszer küldjék el. A papír alapú receptet illetve értesítőt én vagy az általam megbízott személy a sződi Kamilla patikába fogja eljuttatni, erről a gyógyszertár vezetésével egyezettünk.

Ez az eljárás csak a Dolforin, Durogesic, Fentanyl, MST nevű szert kapókat érinti
Mindenki mást arra kérek, hogy akkor írjon amikor még legalább két hétre való gyógyszere van.

Gyógyászati segédeszközök, mint inkontinencia betétek, pelenkák, katéterek, vércukormérőbe tesztcsíkok, tű, stb., szintén nem kerül fel az elektronikus térbe, ezért ezeket személyesen kell átvenni. Ennek a módját kicsit később kigondoljuk, addig mindenkivel egyénileg egyeztetünk.

Dávid Tamás úrral abban állapodtunk meg, hogy a labor beutalókat is neki adjuk le, a paciensnek csak az időpontot kell egyeztetni.

Amennyiben valaki ragaszkodik ahhoz, hogy Vácra menjen be, akkor a beutaló átadását egyénileg kell egyeztetni.

Annak dacára, hogy a sződi vérvételi és szállítási szolgáltatásért térítési díjat kell fizetni, a jelen helyzetben mindenkinek azt tanácsolom, hogy a Sződi vérvételi helyet válassza.

Az eredmény felől ugyancsak emailban érdeklődhetnek.

Akik „vérhígítót” (syncumar vagy warfarin, vagy marfarin) szednek az Emailban feltétlenül jelezzék, hogy a vérvétel idején, hogyan szedték a gyógyszert. Miligrammban (mg) kifejezve.

A tegnapi és mai napon a járási hivataltól kapott levelek, eljárásrendek, utasítások a két napja, a március 16.-i levélben írtak megváltoztatását teszik szükségessé.

Holnapi napon március 19.-én csütörtökön táppénzes felülvizsgálat. Az érintetteknek nem kell személyesen megjelenniük. Ezt követően a rendelés a járási hivatal által előírt távkonzultáció formában lesz megtartva.

Ez azt jelenti, hogy a beérkezett Emaileket dolgozzuk fel. Válaszolunk a kérdésekre, felírjuk az E-recepteket., illetve telefonon konzultálunk. A rendelőbe személyesen senki ne jöjjön. Amennyiben szükségessé válik személyes vizsgálat akkor annak a helyét és idejét telefonon vagy Emailban egyeztetjük. Telefonálni 14.00 és 16.00 között lehet, de mindenkit kérünk, hogy elsősorban Emailen jelentkezzen.

Kérem, hogy senki ne sértődjön meg de a várható nagy számú hívás miatt a válaszok rövidek, tömörek, lesznek, annak érdekében, hogy minél többen tudjanak elérni minket.
Kérem, hogy telefonálás előtt készítsenek papírt és tollat, hogy a kapott információt felírhassák.

Alább bemutatok egy Emailen kapott levelet, amit együk sződi lakótársunk küldött. Név nélkül az Ő beleegyezésével és azért mutatom be mert nagyszerű példa arra, milyen levelet célszerű küldeni. A távkonzultáció megtörtént a paciens a következő előre egyeztetett jelentkezésig a tanácsaim szerint jár el. Addig táppénzen van.


Minta Szabolcs
(Foglalkozás: bankigazgató, autószerelő, tanár, nyugdíjas, tanuló stb.)

2020.03.17-én délután torokfájás és gyengeség jelentkezett nálam.
Este hőemelkedés (37.2 C), ma reggelre köhögés, fokozott orrváladék termelés is jelentkezett.

Közvetlenül fertőzött területről érkezett egyénnel nem találkoztam, jómagam külföldön évek óta nem tartózkodtam.

Az egyik Váci kollégám múlt héten (szerda-csütörtök) náthára panszkodott, ő onnantól otthon maradt, majd hétfőn már jött tünetmentesen. A mai napon egy másik kollégám is -hozzám hasonlóan- torokfájásra panaszkodik, őt haza is küldték (Ő gödi, értesítette a háziorvosát).

A vezetőség egyértelműen az otthonmaradásunk mellett döntött, ők sem kívánnak kockáztatni.

Itthon édesanyámmal igyekszünk külön légtérben tartózkodni, a telket én semmiképpen, ő csak végszükség esetén hagyja el.

Várom utasításait, javaslatait, kérdéseit erre az email címre.

Sürgős esetben a következő telefonszámokon ér el minket: ….BETEG TELEFONSZÁMA

Aláírás (persze géppel).Sződ, 2020. március 18.

dr. Rull Csaba
Kalendárium
2021. március 6.
Leonóra és Inez napja
Nincs rögzített esemény mára
2021. március
HKSZCSPSZV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
Nincs rögzített esemény
a következő 60 napban

5.259.790 látogató
Kötelező tájékoztatás


A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó