2017. július 23. | Lenke és Borisz | látogatások: 4277589 | kapcsolatban: 93 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Községünk >> Idegennyelvű leírások
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. nyár Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Gyermeknap az óvodában
Május utolsó hétvégéjén országszerte a gyermekeket ünnepelték. Május 29-én a sződi óvoda is külön ünnepet szentelt a gyermekeknek.


(A honlapon a fenti képre kattintva galéria nyílik!)

A helyi vállalkozók, cégek adományainak segítségével a bölcsődések számára ugrálóvárat, az óvodások számára trambulint, homokozó játékokat vásároltunk. A délelőtt során a gyermekek kipróbálhatták az óriás buborék készítést, rajzolhattak az új aszfalt krétával, részt vehettek kakaóivó versenyen, gyorsasági és ügyességi sportversenyeken, csapatversenyeken.

Az óvónénik kívánság szerint arcot festettek és lufit hajtogattak miden kisgyermek részére. Az óvoda udvari programján kívül meglepetés volt a lovaskocsikázás, melyet a Sződi Hagyományőrző Lovas Egyesület segítségével sikerült megvalósítani. Gyorsan eltelt a délelőtt, de a megmaradó játékok továbbra is a gyermekek rendelkezésére állnak.

A Csupafül Közalapítvány ezúton is megköszöni, hogy idén is boldog gyermeknappal ajándékozhatta meg az óvodás gyermekeket.


A gyermeknap támogatói voltak:

Dévényi Gábor
Dominika Foto
Dominó italbolt
Dr. Buránszki Barbara állatorvos
GYE-RE Szivárvány Kft.
Hunnia Pékség
Kamilla Patika
Kemenczei Enikő fodrász
Kemenczei Gabriella műkörmös
Kék elefánt butik
Naszálytej Zrt.
Reményi Csomagolástechnikai Kft.
ROBOTIX Kft.
Sződi szikvíz
Sződséges élelmiszerbolt
Sződi virág és ajándékbolt


Tomecskó Mihályné
a Csupafül Közalapítvány elnöke
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi hét meg három:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 333

Következő 11 cikk >>58/2017.(VII.10.) számú határozatával a Szociális és Egészségügyi Bizottság az eseti támogatás (gyermekneveléssel kapcsolatos kiadások) terhére, azoknak az állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, életvitelszerűen Sződ községben lakó gyermekek számára, akik a Sződi Hunyadi János Általános Iskola tanulói, 10.000 forintos települési támogatást állapított meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében meghirdetett „Biztonságos Óvoda” pályázati felhívásra intézményünk 2016- ban benyújtotta pályázatát. A pályázat tárgyát képező mintaprogramon való részvétel, megyénként és Budapesten jelentkező első 10 óvodában valósult meg, melyek közül egyik a mi óvodánk, a Csupafül Egységes Óvoda Bölcsőde lett.

Május 26-án pénteken nagy volt a sürgés forgás a Sződi Csupafül oviban. Óvónők, dajkák lázasan készülődtek a pillangó csoportos gyerekek évzáró ünnepségére.
Az újság nyári számának elektronikus változata letölthető innen (PDF ~7MB), vagy az újság honlapjáról.


A 2016/2017-es tanév kiemelten fontos volt az intézményünk működésében. Az Oktatási Hivatal vezetői tanfelügyeleti látogatásra jelölte ki Puskás Szilveszternét, a Csupafül Egységes Óvoda bölcsőde vezetőjét.

Egy április végi napra kaptuk a kedves meghívót a Cica csoport Anyák napi ünnepségére.Aznap délután nagy izgalommal mentem az óvodába, mivel ez volt életünk első ovis Anyák napi ünnepsége. Útközben azon gondolkodtam, hogy az én „még 3 éves sincs” kislányom, vajon izgul-e, tudja-e, hogy a többi kis társával együtt mekkora örömöt és büszkeséget fognak szerezni szüleiknek, nagyszüleiknek.

A gazdák Pest megyében is határidőre jutottak hozzá elnyert támogatásaikhoz az elmúlt napokban - hangsúlyozta Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a 2016-os egységes kérelem kifizetéséről, és az idei benyújtásáról szóló, a pest Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatón, július 3-án. Az eseményen részt vett Velkei József, a Pest Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője is.

Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2017-07-21 10:42:25 | impresszum