2017. június 23. | Zoltán | látogatások: 4263486 | kapcsolatban: 57 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Aktuális >> Hírek
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. tavasz Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Tegyünk gyermekeinkért!
[Csupafül Egységes Óvoda-bölcsőde]
Az óvodai év feléhez közeledve, a sződi Csupafül Egységes Óvoda-Bölcsöde pedagógusai számára körvonalazódik az aktuális kép az oda járó gyerekekről. Évről-évre féltő gondossággal figyelik gyermekeink fejlődését, és igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy megadják azt a segítséget, amire szükség van, legyen szó egy tömeges vagy egyéni szinten megjelenő problémáról. Lehet, hogy néha csak olyan fejlődési, vagy életkori sajátosságokról van szó, ami óvodai és szülői figyelmet is érdemel, ami felett nem szabad átsiklani, mert annak viszont következményei lehetnek. A középpontban a gyermek áll, így csak akkor lehet teljes az ő folyamatos fejlesztésük, ha az óvoda és a szülők összefogva segítik őket.
Pásztor Éva gyógypedagógus előadása

Január végén – az intézmény meghívott előadója – Pásztor Éva gyógypedagógus előadásában az iskolaérettségről, magatartási és beilleszkedési zavarokról beszélt. Az alaptémakör elsősorban az iskola előtt álló gyermekeket érintette, de sok hasznos gondolatot és gyakorlati tanácsot, módszert kaphattak, a még kisebb gyerekek szülei is. A szakember olyan, sokszor hétköznapinak tűnő, apró jelre hívta fel a figyelmet – akár fizikai, szellemi, vagy lelki épségük szempontjából – ami arra bátorítja a szülőket, hogy ha gyermekeink körül valami figyelmet érdemel, azt nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Szülőként a lehető leghamarabb fel kell keresni a megfelelő szakembereket és szinte minden korrigálható.

Az előadás nagyon hasznos, informatív és – kisgyerekes anyukaként – lelkesítő volt, az olykor újszerű, máskor megerősítő gondolatokkal. Gyermekeim még évekre vannak az iskolakezdéstől, de hogy arra valóban érettek is legyenek, ahhoz már most és folyamatosan tenni kell. Remélem, a jövőben is lesz lehetőségünk a településen ilyen vagy ehhez hasonló, magas szakmai színvonalú előadásokat meghallgatni.


Szilas-Dohányos Ágnes
szülő

HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi kettő meg négy:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 316

Következő 11 cikk >>

Meghalt Jókai Anna, kétszeres Kossuth díjas költő, író. 2014-ben vendégünk volt Sződön, a Faluházban, a Magyar Kultúra Napján. Köszönjük a csodálatos lényét, köszönjük, hogy megosztott néhány nagyon fontos gondolatot velünk, köszönjük az erejét, bátorságát!
Következő 11 cikk >>

   
         
    módosítva: 2017-06-22 18:20:16 | impresszum